Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 May 2021

Majske aktivnosti mladinskih centrov in mladinskih organizacij Osrednje regije

V Slovenije se epidemiološka slika nekoliko izboljšuje, zato so tudi mladinski centri in organizacije počasi začeli s postopnim odpiranjem svojih vrat. V uredništvu mlad.si smo zato preverili kaj se dogaja v nekaterih mladinskih centrih Osrednje regije.

Center za mlade Domžale

V Centru za mlade Domžale iščejo prostovoljca/ko, ki bi se ekipi CZM pridružila za 4 mesece. Mlade vabijo, da izkoristijo poletje za pridobivanje novih znanj in izkušenj s področja mladinskega dela.

V četrtek, 27. maja ob 18. uri vas v okviru projekta Knjižni molji, vabijo na predstavitev knjige Otroci z vlaka. Pretresljiva zgodba o Amerigu, ki mora pri sedmih letih zapustiti dom, oditi na sever k popolnoma neznanim ljudem in kjer se sprva zdi, da ga nihče noče. In ko postane del skupnosti, se vrne domov, ampak – je to sploh še njegov dom? Še enkrat več, zadnjič odide in se dobrih štirideset let kasneje vrne, na materin pogreb. Ampak kdo se v bistvu vrne in kam? Kot domačin ali gost? Pogovor o knjigi Otroci z vlaka je pred vrati. Vodil ga bo Matic Slapšak.

Pripravili so likovno-literarni natečaja Objem, dotik, poljub. Zato vas vabijo, da izkoristite muhaste dneve in ustvarite literarna in likovna dela ter pri tem pustite domišljiji prosto pot! Dela pričakujejo do 4. junija.

Več o njihovih aktivnostih pa na njihovem facebook profilu

Mladi zmaji

Mladi zmaji so ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil NIJZ, 23. 4. znova odprli mladinske centre, 26. 4. pa sta se na teren vrnili tudi terenski ekipi mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago ter Ulični zmaji.

Pred začetkom poletja Mladi zmaji iščejo organizacije, društva, posameznike, ki želijo z njimi soustvarjati počitniški program, in mladim zagotoviti možnost razvoja in podpore. Soustvarjanje programa pomeni prilagajanje programa glede na dejanske potrebe javnega zavoda. Prijavitelj glede na ugotovitve predstavljene v prijavi, izvede program, ki pa ga časovno, krajevno ter po potrebi tudi vsebinsko prilagodi glede na potrebe in izzive mladih v MOL. Cilj javnega povabila je s pomočjo počitniškega programa mladim iz območja MOL zagotoviti možnost razvoja in podpore na njihovi poti samostojnosti. Zagotoviti želijo program, aktivnosti in dodatne priložnosti za aktivno participacijo mladih.

Prvomajsko avanturo so Mladi zmaji letos preobrazili v Prvo(Z)majsko in ji dodali še več zmajevske energije. Bili so ustvarjalni, športni in glasbeni, delali so z rokami, razmišljali, se pogovarjali in družili. Seveda vse ob upoštevanju priporočil in ukrepov NIJZ za preprečevanje širjenja virusa. Naučili so se tudi precej novih reči. Če še kdo meni, da učenje ne more biti zabavno, naj se pridruži zmajevskim avanturam, da ga prepričajo v nasprotno. V ponedeljek so začeli z lokostrelstvom. Ta zanimiv šport so spoznavali v dobri družbi lokostrelskega kluba DLL Potens. Preizkušali so lastno potrpežljivost, mirno roko in oster pogled ter uživali v naravi. Osnove lokostrelstva so osvojili, naslednjič pa se jim morda lahko pridružite že na turnirju.

Več o njihovem dogajanje si preberite na njihovi spletni strani

Salezijanski mladinski center Rakovnik

V Salezijanskem mladinskem centru Rakovnik se že pripravljajo na poletje in Oratorij 2021.

Oratorij na Rakovniku bo potekal 4 tedne v juliju, in sicer:

  • teden – 5.–9. 7. 2021
  • teden – 12.– 16. 7. 2021
  • teden – 19.–23. 7. 2021
  • teden – 26.–30. 7. 2021

Prijave bodo začeli zbirati od 24. 5. 2021 naprej preko prijavnice na spletni strani.

Dodatne informacije: 030 352 040 (pon – pet med 14.00 in 20.00).

Ob koncu aprila  so se odločili, da naredijo nekaj za okolje in organizirali čistilno akcijo, ki je bila zelo uspešna, saj so pobrali vse smeti in ob tem srečali nekaj gozdnih živali.

Ves čas pa izvajajo tudi zanimive delavnice za otroke, kjer kuhajo, ustvarjajo, se zabavajo in vedno kaj novega naučijo.

Več o njihovem dogajanju si lahko preberete na njihovi spletni strani

Vir: uredništvo mlad.si 

 

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94414

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino