Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jan. 2020

Marinel poziva k ukrepanju

Marinel Sumook Ubaldo s Filipinov je bila stara le 16 let, ko je že vedela, da mora najti način, da sebe in svojo skupnost zaščiti pred uničujočimi posledicami podnebnih sprememb. 13. novembra 2013 je namreč preživela tajfun Jolanda – enega od najbolj smrtonosnih! Uničil je njeno vas na otoku Samar. Zgolj na Filipinih je bilo ubitih več kot 6000 ljudi, milijoni so izgubili domove. Septembra 2018 je v New Yorku pričala v preiskavi o podnebnih spremembah in tem, kako k njim prispeva naftna industrija. "Nisem samo … del statistike podnebnih sprememb," je Sumook povedala polni dvorani. "Moja zgodba je samo ena od številnih in tukaj sem zato, da govorim v imenu vseh ranljivih in odrinjenih na rob – naši glasovi se morajo slišati!".

Marinel, njena družina in tisoči drugih, ki so izgubili svoje domove v tajfunu, potrebujejo hrano, vodo, primerno bivališče, elektriko in sanitarije. Filipinska vlada ni naredila dovolj. Pustila jih je živeti v nezdravih razmerah, v katerih je zelo težko zaslužiti dovolj za preživetje. Marinel pa ostaja predana pozivanju vlad po vsem svetu, naj ukrepajo proti podnebnim spremembam in se spopadejo z njihovimi posledicami na življenje ljudi. Podprite jo. Amnesty international poziva k podpisu peticije in zahtevajte podporo žrtvam posledic podnebnih sprememb!

Vir in foto: Amnesty International Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90049

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino