Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2021

Mars, urbano življenje mladih

V Mladinskem centru Krško je pred tremi leti svoje rojstvo doživela revija Mars, s podnaslovom Urbano življenje mladih. Letos poleti so mladi in revija doživeli tudi tiskano različico.

Da se bodo mladi čim več naučili o pisanju, smo organizirali dve delavnici kreativnega pisanja in eno delavnicnovinarskega pisanja. Na delavnicah kreativnega pisanja so udeleženci odpravljali slavno »pisateljsko blokado«, izvedli nekaj vaj, ki pripomorejo h kreativnosti in razvijanju idej ter se spoznali z oblikovanjem likov, izdelovanjem njihove biografije, Fretagovim trikotnikom, osnovami situacije in še kaj. Na novinarski delavnici so se urili v natančnosti, točnosti zapisanih informacij, strukturi novinarskih prispevkov in resnicoljubnemu poročanju. Praktično so se preizkusili v prispevkih, ki so objavljeni v Marsu.

Pisali so raznoliki mladi in prav takšni so tudi prispevki. Vsak zase obravnava problematiko, ki se ga je dotaknila, do katere čuti odgovornost in dolžnost, da o tem piše, razširja poglede, obenem pa prispeva k sovrstniškemu informiranju med mladimi. Prispevki so zanimivi – tako posamično kot skupaj in vredni branja.

Mladinski delavci spremljajo potrebe mladih in nikakršna skrivnost ni, da se je duševno zdravje med in po epidemiji znatno poslabšalo. Prav zato se tokrat v Marsu nahaja tudi seznam organizacij, ki jih lahko mladi kontaktirajo ter poiščejo pomoč, ko se soočajo s težavami v duševnem zdravju.

Ob izidu so se zaposleni MC Krško in ustvarjalci revije Mars podružili na dogodku, ki so ga hudomušno naslovili Pristanek na Marsu. Da pa je bilo druženje tudi produktivno, so skozi delavnice naslavljali teme, o katerih bodo pisali v prihodnje. Več o tem pa v naslednji številki …

Vir: MC Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95576

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino