Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Aug. 2021

MC Šentjur spodbuja kvalitetno preživljanje prostega časa mladih

Mladinski center Šentjur je skupaj s partnersko organizacijo Mreža udruga Zagor, v okviru projekta Nagrada, ki ga sofinancira Evropska komisija iz programa Erasmus+ Mladi v akciji, razvil spletno aplikacijo in program za mlade Nagradi se.

S spletno aplikacijo ''Nagradi se'' motivirajo mlade, da svoj prosti čas preživijo bolj aktivno, da se vključujejo v lokalno okolje, si pridobivajo nova znanja, veščine in poznanstva. Mlade Šentjurčane spodbujajo, da postanejo prostovoljci, se neformalno izobražujejo, se mrežijo, realizirajo lastne projektne ideje in spodbujajo sošolce, prijatelje, znance, da se pridružijo. Za vsako opravljeno aktivnost prejmejo določeno število točk, ki jih lahko zamenjajo za nagrade iz nagradnega sklada. Aktivnosti si lahko poiščejo sami ali pa se udeležijo aktivnosti Mladinskega centra Šentjur. Lahko so aktivni pri katerem od javnih ali zasebnih zavodov ali društev, ki delujejo v občini Šentjur. S sodelovanjem pridobijo dragocene izkušnje in konkretna znanja, ki pridejo prav, ko se odločajo za študij ali ko iščejo zaposlitev in ko prav pridejo ustrezne reference in izkušnje.

Spletna aplikacija deluje na vseh brskalnikih in je dostopna na osebnih računalnikih, tablicah in telefonih. S takšnim širokim dostopom zmanjšujejo digitalni razkorak, ki je še vedno močno prisoten v družbi. 

Spletna aplikacija Nagradi se je dostopna tukaj.

Mladinski promotorji

Še ena od projektnih aktivnosti je bilo usposabljanje za mladinske promotorje, ki informirajo in povezujejo mlade v občini. Mladi, ki so se odzvali pozivu, so na delavnicah pridobivali uporabna znanja in veščine za delo z ljudmi. Kasneje so znanje uporabili v praksi, saj so pomagali izvesti počitniške delavnice po krajevnih skupnostih, motivirali mlade za druženje ob igranju družabnih iger, pripravili in izvedli počitniški teden za najstnike in snemali promocijske posnetke za projekt Nagrada. 

Vir: MC Šentjur

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49914

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino