Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Dec. 2021

MCC PREJEL ZNAK ZA POŽRTVOVALNOST V BOJU PROTI COVIDU-19

Celjski mladinski center je v novembru prejel Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti Covidu-19, ki ga podeljuje Vlada Republike Slovenije. Priznanje je podelil takratni poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Celje, Teodor Goznikar.

Celjski mladinski center je namreč v času epidemije v sodelovanju z Mestno občino Celje nudil namestitev prostovoljcem, ki so nudili pomoč v socialno zdravstvenih ustanovah v Celju in zdravstvenim delavcem Splošne bolnišnice Celje in Zdravstvenega doma Celje, z namenom omejevanja okužb s COVID-19.

V drugem valu epidemije je Celjski mladinski center v sodelovanju s Civilno zaščito Mestne občine Celje nudil pomoč pri učenju ter varstvu 45 otrok, od prvega do petega razreda osnovne šole, za otroke zdravstvenih delavcev Splošne bolnišnice Celje in Zdravstvenega doma Celje, ki zaradi narave dela niso mogli biti odsotni iz svojih delovišč. Pomoč in varstvo otrok je izvajalo kar 32 prostovoljcev.

Na tej točki se zahvaljujejo vsem prostovoljcem Celjskega mladinskega centra in dijakom – prostovoljcem Gimnazije Celje Center, ki so nudili učno pomoč na varen in odgovoren način ter poskrbeli, da ni prišlo do izbruha okužb.

Vir: MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14686

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino