Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 May 2019

Medgeneracijski festival "Srečen za živet"

V petek, 12. aprila, so v Zagorju ob Savi organizirali že 6. medgeneracijski festival z naslovom Srečen za živet. Mladinski center Zagorje je v sodelovanju z Medgeneracijskim središčem Zagorje ob Savi ter Večgeneracijskim centrom Zasavje organiziral dogodek pod pokroviteljstvom Občine Zagorje ob Savi. Osrednji del je bila tržnica društev, zavodov in nevladnih organizacij. Festival so uradno odprli s krajšim otvoritvenim programom, oder so zavzeli mladi pevci otroškega pevskega zbora Osnovne šole Tone Okrogar, sledil je nagovor predstavnika Mladinskega centra in župana občine.

Za živahno dogajanje so poleg razstavljalcev poskrbele tudi pevske in plesne skupine na odprtem odru in klovn uličnega gledališča. Številni obiskovalci od najmlajših do najstarejših so si lahko ogledali ali se vključili v številne aktivnosti razstavljalcev. Otroke je pritegnil klovn, lutke, risarske delavnice in taborniki, starejši so prepoznali številne aktivnosti, ki so jih zanimale že dalj časa, oziroma so slišali nasvete za svoj zdrav način življenja ... Prav vse pa so navdušile slastne in dišeče palačinke.

Programi Medgeneracijskega središča so zaživeli pred šestimi leti, pred tremi pa so se povezali še s projektom Večgeneracijskega središča Zasavje.

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87007

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino