Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Sep. 2018

Medkulturni dialog med mladimi

V Mladinskem centru Trbovlje so na naraščajočo nestrpnost, širjenje politike strahu ter razmah sovražnega govora med mladimi, odgovorili s projektom Varno zatočišče, katerega namen je širjenje medkulturnega dialoga med mladimi in spodbujanje strpnosti do drugačnih.

Kot rezultat projekta so nastala različna orodja: Priročnik za nagovarjanje nestrpnosti do migracij, namenjen mladinskim centrom in organizacijam za mlade ter izkustvena igra Kovček, preko katere se lahko mladi spoznate s pojmom migracije in raziščete različne vrste migracij.

Prenesite si igro in »stopite v čevlje« družine, ki mora čez noč spakirati svoje imetje in zapustiti svojo državo.

Več

Vir: Mladinski center Trbovlje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87859

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino