Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Nov. 2018

Medkulturno povezovanje v Zagorju

Neformalno in priložnostno učenje ima pomembno vlogo pri izboljšanju vseživljenjskega procesa učenja mladih, česar se zavedajo tudi v Mladinskem centru Zagorje ob Savi in Osnovni šoli Toneta Okrogarja. Po več letih uspešnega sodelovanja so tako v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji še okrepili povezovanje formalnega in neformalnega izobraževanja, vnesli v program šole še več medkulturnih vsebin ter okrepili zaposlitvene kompetence vključene mlade osebe.

OŠ Toneta Okrogarja je gostila prostovoljko Mladinskega centra Zagorja ob Savi Ano Polanco Rodriguez z juga Španije in jo vključila k pouku angleščine in občasno tudi k drugim predmetom. Preko 500 učencev je s prostovoljko in učitelji preizkušalo španske jedi, spoznavalo navade Špancev ter tako skupaj soustvarjalo bolj interaktiven in medkulturen pouk. Učenci in učitelji so se prav tako lahko udeleževali “Ur španske kulture”, kjer jih so se z Ano učili osnov jezika in spoznavali špansko kulturo.

Več

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

Foto: Osnovna šola Toneta Okrogarja

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68304

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino