Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Mar. 2020

Mednarodna aktivnost vzpostavljanja partnerstev na področju socialnega vključevanja

Društvo Parada ponosa se je konec februarja v Laškem udeležilo mednarodne aktivnosti vzpostavljanja partnerstev  "Inclusion Matchmaking – Find European Partners for Inclusion Projects". Sodelovalo je okoli 40 organizacij, ki že delujejo na področju socialnega vključevanja oziroma imajo za tako delo v prihodnosti velik interes, in sicer iz 14 različnih evropskih držav.

Prvi dan treninga smo namenile_i medsebojnemu spoznavanju, spoznavanju konceptov socialnega vključevanja/izključevanja preko praktičnih primerov, podrobneje pa smo se seznanile_i tudi s programoma Erasmus+ Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota. Znotraj okvirja teh dveh programov smo v naslednjih dneh snovale_i prve ideje za naše skupne projekte. 

Drugi dan treninga smo udeleženke_ci  preko izdelovanja različnih umetniških izdelkov na zelo kreativen in inovativen način raziskovale_i naše razumevanje socialnega vključevanja/izključevanja in razumevanje teh dveh konceptov znotraj naših raznolikih kulturnih in političnih ozadij.  Kasneje smo bile_i deležne_i predstavitvam štirih primerov dobrih praks načrtovanja in izvedbe partnerskih projektov in spoznavanju elementov, ki so ključni za vzpostavljanje kakovostnih partnerstev in izvedbe uspešnih projektov. Pričele_i pa smo tudi snovati prve ideje za projekte in sestavljati projektne skupine, glede na izkazane interese in vizije projektov.

Zadnji dan smo po oblikovanih projektnih skupinah nadalje razvijale_i naše projektne ideje, jih preoblikovale z upoštevanjem povratnih informacij, strokovnega znanja in nasvetov vodij treninga, kasneje pa smo dokončno oblikovano projektno idejo predstavile_i celotni skupini udeleženih.

Nastalo je sedem predlogov idej (znotraj formalne aktivnosti, veliko njih pa tudi izven samega treninga, po zaslugi dobro vzpostavljenih vezi med udeleženkami_ci med aktivnostjo), ki imajo velik potencial za to, da se razvijejo v kakovostne projekte. Tudi za naše Društvo je bil trening izredno informativen in uporaben in smo več kot zadovoljne_i, da smo se ga lahko udeležile_i.

Vir: Društvo Parada ponosa
Foto: MOVIT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37435

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino