Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 May 2019

Mednarodna delavnica uličnega gledališča

V Ljubljani se bo od 25. junija do 6. julija odvijala Mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR.

12-dnevni program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade, ki se ljubiteljsko ali pol profesionalno ukvarjajo z različnimi umetniškimi praksami, obsega praktične delavnice s področja uličnega gledališča, sodobnega cirkusa, avdiovizualne umetnosti in glasbe. Udeležencem ponuja možnost za izmenjavo idej, znanj, izkušenj in orodij ter priložnost za ustvarjanje avtorske kreacije v javnem prostoru.

V okviru projekta bo 18 udeležencem (od tega 6 mladim iz Slovenije) zagotovljena brezplačna udeležba v programu ter namestitev in prehrana v času trajanja tega.

Program je oblikovan kot serija 4 intenzivnih delavnic, aktivnosti pa bodo vsak dan potekale 6 ur in pol. Delavnice, na katerih bodo udeleženci v javnem prostoru skozi prakso uličnega gledališča, sodobnega cirkusa, avdiovizualne umetnosti in glasbe, raziskovali in ustvarjali na temo ”Prestopi meje!” (v najširšem kontekstu), so razdeljene na tematski, tehnični, raziskovalno-eksperimentalni, cross-over in evalvacijski del.

Tehnični del bo vodil strokovno usposobljen mentor, ki bo mladim pomagal tudi pri procesu samostojnega raziskovanja in ustvarjanja v javnem prostoru, ki bo potekal tako na nivoju celotne skupine, kot tudi dvojic in/ali manjših skupin. Udeleženci bodo v okviru programa ustvarili avtorsko interdisciplinarno umetniško stvaritev in se z njo predstavili širšemu občinstvu na festivalu Ana Desetnica 2019 v Ljubljani.

Rok za prijavo je 1. junij 2019, edina pogoja za prijavo pa sta starost od 18 do 30 let in 100 % prisotnost na delavnicah.

Za več informacij pišite na: tea.anamonro@gmail.com (+386 31 578 501)

Vir: gledališče Ane Monro
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75294

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino