Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Sep. 2021

Mednarodna konferenca HAPPY CITY: Mladi po pandemiji/ Youth after pandemic

Mednarodna konferenca Happy City: Mladi po pandemiji bo naslovila teme mentalnega zdravja, perspektiv prihodnosti ter mest prihodnosti, ki jih bodo oblikovali mladi. S svojih perspektiv bodo sodelovali in iskali prave odgovore za nadaljnje delovanje odločevalci, strokovnjaki in vodilni mladi iz lokalnih okolij in evropskih nivojev delovanja.

V novembru 2020 je prva konferenca Happy City naslovila spremembo položaja mladih v evropskih mestih v času pandemije virusa COVID-19. Čeprav pandemije še ni konec, pa so imela evropska mesta možnost preoblikovati svoje realnosti, medtem, ko se precepljenost populacije zvišuje.

A kljub temu bodo določene posledice zdravstvene krize ostale z nami več let, morda celo desetletje. Kaj se je spremenilo, na katere stvari gledamo drugače, kako lahko evropska mesta in mladi pot razvoja nadaljujejo skupaj?

Na konferenci HAPPY CITY bodo sodelovali predstavniki in predstavnice Organizacije združenih narodov, Evropske komisije, Evropskega mladinskega foruma, Mreže evropskih prestolnic mladih in drugih. 

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

PRIJAVA ZA UDELEŽBO V ŽIVO
PRIJAVA ZA SPREMLJANJE ČEZ SPLET

PROGRAM (srednjeevropski čas)

• 12.00 - 12.20: Uvodni pozdrav gostiteljev

• 12.20 - 13.30: Sklop 1: Podpora mest mladim, ki se soočajo z izzivi na področju mentalnega zdravja

• 13.30 - 14.15: Odmor za malico / Odmor od ekranov

• 14.15 - 15.30: Sklop 2: Podpora mest mladim v njihovem odločanju o lastni prihodnosti

• 15.30 - 16.00: Odmor za malico / Odmor od ekranov

• 16.00 - 17.15: Sklop 3: Angažma mladih v oblikovanju mest prihodnosti


Vse aktivnosti v organizaciji MKC Maribor so izvedene v skladu z veljavnimi odredbami vlade za preprečevanje širjenja COVID-19 in priporočili NIJZ.

Organizacija: PONT Group Cluj-Napoca in MKC Maribor

Serija dogodkov Happy City poteka v sklopu projekta Urban Citizen Y, ki je podprt v programu Evropa za državljane Evropske unije. Partnerji projekta so: PONT Group (v imenu Mestne občine Cluj-Napoca, Romunija), Mladinski kulturni center (v imenu Mestne občine Maribor, Slovenija), Fundaçao Bracara Augusta (v imenu Mestne občine Braga, Portugalska), UNESCO Youth Club (v imenu Mestne občine Solun, Grčija), OPENS (v imenu Mestne občine Novi Sad, Srbija) in Mestna občina Amiens (Francija).
Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25691

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino