Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Nov. 2020

Mednarodna konferenca »Happy City« vabi k debati

Ali so lahko mladi nosilci oživitve naših mest med in po krizi COVID-19?

Mladinski kulturni center Maribor vabi na mednarodno konferenco "Happy City". Na konferenci bo govora o tem, kako je kriza vplivala na udejstvovanje mladih v evropskih mestih in kako se lahko mesta in njihovi mladi prilagodijo digitalnemu okolju, kakšna je prihodnost in kaj lahko naredimo za razvoj in izboljšanje urbanih mladinskih ekosistemov.

Spletnemu dogodku v živo se lahko pridružite tudi neposredno iz vašega doma in izveste več o tem, kako so se počutila mesta – Evropske prestolnice mladih (med njimi tudi Maribor) med pandemijo COVID-19, kako so se mladi v teh mestih počutili pred in med pandemijo in kako ocenjujejo raven varnosti, enotnosti ter proaktivnosti svojega mesta.

Mednarodna konferenca je namenjena mladinskim delavcem, oblikovalcem mladinskih politik, odločevalcem in seveda mladim.

OKVIRNI PROGRAM KONFERENCE:

Četrtek, 12. november, 18:00/ »Happy City«: Kako se mladi počutijo v evropskih mestih ob pandemiji v letu 2020?

Na uvodnem panelu bomo razpravljali o rezultatih raziskave »Happy City«, ki smo jo izvedli v 9 evropskih mestih, trenutnih in nekdanjih Evropskih prestolnicah mladih, da bi ugotovili, kako so se ta mesta soočila s pandemijo COVID-19 in kako se mladi tam počutijo in kako so dojeli načine obvladovanja krize.

Petek, 13. november 2020, 10:00/ Digitalnemu naproti:

Ali urbani mladinski ekosistemi delujejo tudi digitalno? Kakšne so meje in perspektive hibridnih ekosistemov? Kaj smo se naučili v letu 2020?

Petek, 13. november 2020, 12:00/ Participacija v krizi:

Kako lahko pod pritiskom in omejitvami omogočimo, okrepimo in izboljšamo sodelovanje mladih?

Petek, 13. november, 15:00/ MESTO. MLADINA. PRIHODNOST:

Kako gredo mesta naprej? Kako lahko mesta postanejo vodilna pri ponastavljanju odnosov med mladimi in družbo na splošno? Ali lahko postavimo vizije za prihodnost mladih v naših mestih?

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Program, seznam gostov in povezave do OBVEZNIH REGISTRACIJ NA POSAMEZNE OKROGLE MIZE so dostopni na Facebook dogodku.

Vir: MKC Maribor 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72180

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino