Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Aug. 2021

Mednarodni dan mladih, TikTok in PRESENEČENJE!

Vstopili smo v zadnji poletni mesec, v katerem ne bo manjkalo poletnih festivalov, taborov, delavnic in novosti!

Tudi v avgustu vas na portalu mlad.si čakajo informativne vsebine o dogajanju na lokalni, nacionalni in evropski ravni. Posvetili se bomo mednarodnemu dnevu mladih, ozaveščali o pomembnosti obdobja predsedovanja Slovenije Svetu EU za mlade in mladinski sektor, v ospredje bomo postavili študentsko stanovanjsko problematiko, manjkalo pa ne bo niti intervjujev, novosti in presenečenj!

12. avgusta je za mlade poseben dan, saj takrat že od leta 2000 praznujemo mednarodni dan mladih (IYD), ki so ga Združeni narodi leta 1999 razglasili z namenom, da bi se vsako leto razpravljalo o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade in ob tem opozarjalo na njihovo pomembno vlogo v družbi na splošno.
Tema letošnjega mednarodnega dneva mladih je »Preoblikovanje prehranskih sistemov: inovacije mladih za zdravje ljudi«, v sklopu česar bodo po vsem svetu potekali koncerti, delavnice, kulturni dogodki in srečanja z državnimi in lokalnimi vladnimi predstavniki ter mladinskimi organizacijami, o čemer bomo v naslednjem tednu poročali tudi na mlad.si. 

V polnem teku je tudi predsedovanje Slovenije Svetu EU. V avgustu bodo vsak petek objavljene vsebine o dosjeju predsedovanja in o njegovem pomenu za mlade in za mladinski sektor.

V duhu dosjeja državljanskih prostorov za mlade in prihajajočega novega študijskega leta se bomo na portalu posvetili tudi študentski stanovanjski problematiki in ob tem mladim skušali priskrbeti uporabne informacije za iskanje študentskih bivanjskih prostorov, osnovnošolcem in srednješolcem pa bodo ob koncu meseca na portalu mlad.si na voljo nasveti za pozitiven in uspešen začetek šolskega leta.

Pozabili ne bomo niti na aktualne festivale, koncerte, delavnice in druge dogodke po Sloveniji, ki jih v avgustu ne bo manjkalo! Nekaj aktualnih avgustovskih dogodkov najdeš na povezavi.

TIKTOK @MLAD.SI

V avgustu na portalu mlad.si uvajamo veliko novost! Ugotovili smo, da je TikTok uporabno in zabavno orodje za informiranje mladih, zato smo se odločili, da svoje novice, članke in aktivnosti razširimo tudi na to platformo! Tako lahko od zdaj naprej mlad.si slediš na Tiktoku @mlad.si, kjer obljubljamo objavo zabavnih, informativnih in poučnih vsebin, ob tem pa naznanjamo VELIKO PRESENEČENJE, ki ga ne smeš zamuditi!

Sledi nam na Facebooku, Instagramu in Tiktoku in ne zamudi objave o tem velikem presenečenju, polnem ustvarjanja in lepih nagrad! 

Vir: uredništvo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81076

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino