Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Aug. 2022

Mednarodni dan mladih: v Mariboru brezplačne projekcije kratkih filmov

V petek, 12. avgusta, po svetu obeležujemo mednarodni dan mladih. Ob tej priložnosti organizatorji projekta EU Youth Cinema: Green Deal (EU Kino za mlade: Zeleni dogovor) v Mariboru pripravljajo posebne brezplačne projekcije kratkih filmov o naravi, trajnosti, ljudeh ter lepši in bolj zdravi Evropi. Po projekciji sledi razprava o solidarnosti med mladimi s predstavniki socialnega podjetja EPEKA, slovenskega partnerja projekta.

Vabljeni na brezplačne projekcije kratkih filmov v petek, 12. avgusta, ob 11. uri v Cineplexxu Maribor. Vstop je prost s predhodno prijavo na epeka@epeka.si.

Program navdihujočih kratkih filmov bo dopolnila razprava, ki jo bo v Sloveniji vodilo Znanstveno-raziskovalno združenje za umetnost, kulturne in izobraževalne programe in tehnologijo EPEKA, partner pri projektu. »V Združenju EPEKA, so.p. že vrsto let obeležujemo mednarodni dan mladih, ki ga izvajamo na različnih lokacijah. V sklopu projekta MLADINSKI KINO EU: ZELENI DOGOVOR želimo mladim približati teme, ki pestijo celotno družbo in vplivajo nanjo, ter mlade okrepiti z dodatnimi znanji in zavedanjem o pomenu medsebojnega sodelovanja, solidarnosti ter skrbi za okolje,« so povedali v združenju.

Vir:EPEKA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37315

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino