Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2019

Mednarodni dan otrok v medijih

Prvo nedeljo v marcu obeležujemo Mednarodni dan otrok v medijih. Namen tega dne je v medijih dati prostor otrokom ter jim omogočiti, da kot soustvarjalci medijskih zgodb predstavijo svoj pogled na določeno tematiko.

Mednarodni dan otrok v medijih je nastal na pobudo UNICEF-a in Mednarodnega odbora Akademije za televizijsko umetnost in znanost. Otroci naj bi na ta dan spregovorili o svojih pravicah, odrasli pa naj bi jim prisluhnili in se iz tega kaj naučili. Mladi naj ne bi bili samo nemi opazovalci sveta okrog sebe, ampak kreativni soustvarjalci lepšega in boljšega sveta. UNICEF Slovenija si želi, da bi bil glas otrok večkrat slišan, otroci pa večkrat povabljeni k sodelovanju pri pripravi medijskih vsebin.

Junior ambasadorka UNICEF-a Zala Vučak je na Radiu Maribor sodelovala pri pripravi oddaje Mladi mladim in kot gostja v oddaji spregovorila o pomenu participacije otrok v zadevah, ki se jih tičejo, s čimer ima že veliko izkušenj.

Vir: UNICEF Slovenija
Foto: Radio Maribor, arhiv

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72652

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino