Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Aug. 2021

Mednarodni mladinski delavci v Centru eksperimentov

18. avgusta so v Centru eksperimentov gostili mednarodne mladinske delavce, ki v Mariboru se pod organizacijo EPEKA usposabljajo na področju aktivacije mladih. Mladim so predstavili obnovljive vire energije, njihovo pridobivanje in uporabo ter diskutirali o dolgoročnih vplivih in razsežnosti uporabe. Z velikim navdušenjem so preizkusili njihov novi didaktični pripomoček in na praktičen način uporabili nove vire energije za napajanje mesta. 

Obisk so izkoristili še za pogovor in izmenjavo izkušenj o delu in življenju mladinskih delavcev v drugih državah, saj so prišli iz mnogih evropskih držav kot so Nemčija, Srbija, Grčija in Črna gora. Marija iz Črne gore je med drugim povedala, da je v Črni gori po končanem študiju precej težko dobiti službo na željenem področju, nekoliko lažje, a še vedno zahtevno, pa je dobiti službo na drugih področjih. Več štejejo izkušnje kot izobrazba, a izkušnje je težko pridobiti. Ker so nova stanovanja izjemno draga, še posebej v primerjavi z minimalno plačo, se večina mladih odloči, da dogradijo hišo pri starših. Tako kot v Sloveniji je tudi v Črni gori močno zastopan delež lastniških stanovanj. Omenila je še, da jo moti, da se pri njih zanemarja in zapostavlja dosežke mlade generacije.

Obisk Maribora so mladinski delavci opisali kot pozitivno izkušnjo in upajo, da se še kdaj vrnejo.

Vir: EPEKA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36309

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino