Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Oct. 2019

Mednarodni športni dan Mladinskega kluba "Garaža"

Jesen je spet tukaj, z njo pa je Zavod manipura v Mladinskem klubu Garaža ponovno pripravili športno informativni dan za lokalne mlade ter za udeležence programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota iz šestih različnih držav.

Gre za dogodek nekomercialne narave, namenjen spodbujanju povezovanja preko športa. Hkrati mladi dobijo koristne informacije o mednarodnih prostovoljskih priložnostih, na interaktiven način spoznajo delovanje nekaterih institucij, ki lahko v prihodnosti pomenijo njihovo poklicno izbiro ter se preizkusijo v športnih in sprostitvenih panogah, ki so med mladimi sicer malo manj pogosta izbira.

Športni dan se je odvijal v mladinskem centru ter na dvorišču sosedov – NATO centra odličnosti za gorsko bojevanje. Za mlade so skupaj s Slovensko vojsko, Policijsko postajo Radovljica, Gorsko reševalno službo iz Radovljice, lokostrelskim društvom, joga društvom in društvom za terapijo z glasbo organizirali osem različnih delavnic, ki so bile med mladimi z zanimanjem sprejete.

Na delavnici mladinskega kluba so mlade na interaktiven način seznanili s programoma Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota in sicer predvsem program mednarodnega prostovoljstva, ki predstavlja eno njihovih glavnih dejavnosti. Ekipa devetih prostovoljcev iz šestih različnih držav, ki trenutno opravlja svoje prostovoljno delo, je sodelovala pri pripravah na dogodek, skrbela za logistiko in podporo izvajalcem delavnic ter seveda z veseljem delila svoje zgodbe o neposrednih izkušnjah in pomenu prostovoljstva zanje in za lokalno prebivalstvo.

Utrinke z delavnic si lahko ogledate na njihovem Facebook profilu in na spletni strani.

Vir in foto: Zavod Manipura

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66949

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino