Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Nov. 2019

Mednarodno usposabljanje za mladinske delavce v Celju

V tednu, med 11. in 16. novembrom 2019, je v Celjskem mladinskem centru potekalo mednarodno usposabljanje za mladinske delavce, v okviru projekta ''Active Youth Work In Progress''. Gostili so mladinske delavce iz osmih držav. Mladi postajajo zahtevnejši in bolj kritični, izražajo potrebo po novih orodjih in metodah dela, zato so takšna usposabljanja še posebej pomembna. Udeleženci so se učili, kako izvajati aktivnosti za mlade in tudi za skupine mladih z manj priložnostmi (gibalno ovirani, slepi in slabovidni, gluhi in naglušni, osebe z motnjami v razvoju). Cilj usposabljanja je bil profesionalni razvoj mladinski delavcev, njihovih znanj, veščin in kompetenc.

V okviru usposabljanja so izvajali razne delavnice, na teme, ki jih po navadi obravnavamo z mladimi (v centru, na šolah, fakultetah, itd.). Govorili so o temah, kot so socialna vključenost, stereotipi, feminizem, manjšine, spolna orientacija, človekove pravice, ipd. Učili so se kvalitetne priprave in izvedbe delavnic na omenjene in podobne teme ter kako prilagoditi te delavnice, glede na specifike znotraj skupin, tj. udeležencev. V četrtek, 14. novembra, so izvedli študijo primera. Udeleženci so svoje znanje preizkusili v realni situaciji, saj so pripravili in izvedli delavnice za srednješolce, tj. mlade, s katerimi bodo na svoji karierni poti (mladinskega delavca) delali. Sodelovali so srednješolci Gimnazije Celje-Center, Šolskega centra Celje in Srednje zdravstvene šole Celje ter varovanci VDC Golovec. Pridružila se jim je tudi ekipa Zavoda VOZIM. Po vsaki končani delavnici so dijaki izvedli vsebinsko evalvacijo in evalvacijo izvajalcev delavnice.

Vir in foto: Celjski mladinski center 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94826

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino