Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Feb. 2021

Medsektorsko sodelovanje pri podpori mladim na prehodu (NEET) v Sloveniji

Na področju podpore mladim, ki niso niti v izobraževanju niti zaposleni (NEET), delujejo različne organizacije. Prihajajo s področij sociale, zaposlovanja, zdravstva, mladinskega dela, penologije, vzgoje in izobraževanja. Delujejo na lokalnih, regionalnih in nacionalnih ravneh, v javnem, nevladnem in zasebnem sektorju.

Vsi podpirajo mlade na prehodu (NEET), včasih celo povsem iste osebe. A njihovo sodelovanje pri spremljanju mladih na prehodu je pogosto pogojeno predvsem z individualno angažiranostjo strokovnih delavcev. Sistemsko integrirano in široko sodelovanje organizacij je ključno za uspešno ponovno vključevanje mladih (NEET) v izobraževanje ali na trg dela.

Izkušnje, o katerih jim poročate s terena, so jih spodbudile, da vas sodelavci Centra RS za poklicno izobraževanje in Javnega zavoda Cene Štupar – CILJ v okviru projekta Erasmus+ Mladi na prehodu (Youth in transition) vabijo k sodelovanju na delavnici o medsektorskem sodelovanju na področju podpore mladim na prehodu (NEET).

Cilj delavnice je oblikovati zapis konkretnih predlogov, ki bi podprli vaše delo in razvoj medsektorskega sodelovanja na področju podpore mladim na prehodu (NEET) v Sloveniji.

Delavnica bo praktično naravnana in bo potekala v četrtek, 11. februarja 2021, v spletnem okolju Zoom od 10.00 do 14.00.

Prijave zbirajo tukajdo vključno torka, 9. februarja 2021. Morebitna vprašanja naslovite na elektronski naslov: polona.prosen.sprajc@cpi.si ali na telefonsko številko: 01 5864 205.

Vir: Center RS za poklicno izobraževanje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80345

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino