Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jul. 2019

Melt Down the (Sub)cultural Iceberg

Ko se dobijo mladi iz Finske, Romunije in Slovenije, se zgodi prav to – stalijo ledeno goro predsodkov. Med 7. in 15. julijem se je v organizaciji Mladinskega centra Postojna 24 mladih v Postojni poglobilo v subkulture. Spoznali so, katere subkulture obstajajo, raziskali so značilnosti subkultur in predsodke, povezane z njimi. Vrhunec izmenjave je predstavljal izlet v samo središče ene izmed lokalnih subkultur, spoznali so »underground« sceno Festivala drugačne glasbe Trnje.

Mladi so v tem tednu izboljšali znanje angleščine in pridobili samozavest za pogovarjanje v tujem jeziku, spoznali so značilnosti, posebnosti in igre vseh treh držav, poleg tega pa so med seboj stkali neprecenljive vezi, ki se bodo lahko nadaljevale v čudovita prijateljstva.

Po besedah udeležencev je bila izkušnja neprecenljiva. Ob slovesu je steklo kar nekaj solz, mladi so se že dogovarjali, da bodo sodelovali tudi v naslednjih izmenjavah, prav tako pa so si tudi voditelji obljubili, da sodelovanja še niso zaključili.

Vir in foto: Zveza društev mladinski center Postojna

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38289

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino