Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jun. 2020

Mepijevka Taja Napret: "Ko se bomo znali soočiti z lastnimi strahovi, se bomo tudi s seboj"

V uredništvo smo prejeli razmišljanje Mepijevke Taje Napret, ki jo je pogram MEPI usmeril na pravo pot, da si je drznila in dosegla več in kako ji je program pomagal premagati svoje strahove in pridobiti nove izkušnje.

Začne tako: "Tiho sedim na lesenem stolu tiste osnovnošolske učilnice, ko učitelj ravnokar pred tablo sprašuje sošolca. Geografijo. Nekoliko se mu zatika in v zadregi je, ker ne ve odgovora na vprašanje. »Strma pobočja, špičasti vrhovi,« v mislih glasno odgovarjam in se počutim zadovoljno ob misli, da poznam odgovor. Takrat me preseneti: »Gospodična Napret, bi morda pomagali sošolcu? Bi lepo prosim odgovorili na vprašanje?« In zmrznem. Iz sebe ne spravim besede. Strah me je!

Taja svoj strah na koncu premaga, kako in s pomočjo koga lahko prebereš tukaj, spodaj pa je na voljo tudi njen video, vabljeni k ogledu:

Vir, video in foto: Zavod MEPI

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87586

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino