Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Aug. 2022

Mesec glasbe in kulture

V Dravinjski dolini so v mesecu juliju poskrbeli za pester nabor glasbenih in kulturnih dogodkov za mlade.

V začetku meseca je Kulturno umetniško društvo Gonobeats (KUD Gonobeats), v sodelovanju s Klubom študentov Dravinjske doline (KŠDD), poskrbelo za 20. edicijo njihovega sedaj že uveljavljenega dogodka. V goste so pripeljali člana drum'n'bass 'crew-ja' Bass Fighterjev, Woogo ter Kryptᴓnite-a. Za ogrevanje se jim je v MC Patriotu prav tako pridružil DJ Alen Alič.

Ker v MC Patriotu še vedno skrbijo za vidljivost mladih, nadobudnih, lokalnih umetnic in umetnikov, so v drugem julijskem vikendu na ogled postavili novo umetniško razstavo z naslovom »Okno svetlobe (kot način gledanja)«. S svojimi deli se je predstavila študentka fotografije – Nika Petelinek. Dela prikazujejo arhitekturne motive Nikinega študijskega mesta v Severnem Walesu. Nastala so v času naznanila razmaha Covida-19 in posledično nenadnega zaprtja države in mej. Nikin fotoaparat je bil v stalno spreminjajočih razmerah stalnica, s katerim se je podala po poteh odkrivanja igre svetlobe in senc. Razstava je na voljo za ogled še vse do konca meseca avgusta.

Dva tedna po njihovem prvem julijskem dogodku, pa sta KŠDD in KUD Gonobeats ponovno popestrila dogajanje v Slovenskih Konjicah – tokrat na bazenu. KŠDD je poskrbel za razne zabavne aktivnosti, kot so badminton, lokostrelstvo, odbojka na vodi, vodni zorbing, turnir šaha, ping pong in še več. KUD Gonobeats pa je poskrbel za glasbeni del programa. Za mešalkami se jim je tokrat pridružil tudi glasbeni gost – DVS. Radovedna ušesa in plešoče noge so hranili z raznoliko selekcijo, ki je nudila vse od hip hopa, drum'n'bass-a, dubstep-a, afrobeat-a ter diska. Glasba in ostale aktivnosti so obiskovalce in obiskovalke bazena spremljale skozi celoten dan, vse do zaprtja vrat bazena.

Aktiven je bil tudi Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD), ki je za vse mlade, željne druženja in zabave, organiziral poletni žur »Summer Party«. Člani in članice KDDD so na dogodku poskrbele za primerno poletno ambientacijo z okrasnimi lučmi in umetnimi palmami. V prostorih MC Patriota pa je glasbo vrtel lokalni DJ Krona, ki je poskrbel, da so mladi sproščeni in dobre volje plesali še pozno v noč.

Zadnji vikend v juliju pa je teraso MC Patriota napolnil novodobni 'boyband' ».travnik«. Skupina, ki jo sestavljajo štirje Mariborčani – Urban Senekovič, Matic Komel, Jure Meglič in Vid Peršak, se je občinstvu predstavila s svojim prvim albumom »Pubeci ne jočejo«. V njihovih besedilih prevladujejo jokavi motivi o puncah, s katerimi pa zavračajo toksično moškost in družbene norme, ki fantom preprečujejo izkazovanje čustev. Čeprav se fantje žanrsko ne opredeljujejo, je bilo na terasi slišati med mladimi popularni 'trap'.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76789

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino