Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jan. 2021

Milijarderji v vesolju

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, predstavljajo novo epizodo njihovega podkasta Nehvaležni skeptiki, v kateri so se posvetili, poenostavljeno povedano, – milijarderjem v vesolju.

S pomočjo zgodbe o Jeffu Bezosu, najbogatejšem človeku na Zemlji (ter v vesolju, kamor pogosto pogleduje in stremi tudi sam), se v sindikatu sprašujejo, ali res vsakdo lahko postane milijonar oziroma milijarder? Je pri tem še vedno ključen posameznikov predhodni status v družbi, finančno zaledje njegove družine in morebitno bogastvo, ki ga podeduje? Ozrejo se na Bezosovo otroštvo ter na to, kako je postal človek, kot ga poznamo danes. Kaj je bilo za to potrebno in kakšne »življenjske nasvete« lahko ponudi Jeff? Je njegov vzpon res plod posameznikove genialnosti ali bolj posledica sistema, ki pove veliko o privilegijih elit, družbeni, ekonomski ipd. neenakosti, neenakomerni porazdelitvi družbene moči in o dejstvu, da je denar tudi v resnici sveta vladar?

Sveži epizodi podkasta Nehvaležni skeptiki + njegovi novi rubriki Sindi svetuje je mogoče prisluhniti tukaj. Vse druge epizode podkasta Nehvaležni skeptiki pa so dostopne na tej povezavi.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83235

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino