Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Aug. 2021

Misija MEPI – od udeleženca do mladinskega voditelja

V zadnjih letih se vse več Mepijevcev in Mepijevk odloča, da svojo pot v programu MEPI nadaljuje v čevljih mladinskega voditelja. Njihov prispevek je dragocen, saj povečujejo bazen izvajalcev programa MEPI in s tem izboljšujejo dostop mladim do svetovno vodilnega programa za mlade, ob čemer jim Zavod MEPI omogoča kontinuiran razvoj in osebni napredek.  

MEPI trenerji so med poletnimi počitnicami na Vodiški planini na obrobju Jelovice uspešno izpeljali Misijo MEPI, ki je uvodni del vzgajanja oziroma kontinuiranega vlaganja v dobro usposobljene in motivirane mladinske voditelje. Ti mladi lahko mlajše in sovrstnike vodijo in usmerjajo ter jim v mnogih primerih s svojim delovanjem in usmerjanjem predstavljajo zgled. 

Dodano vrednost imajo tudi v šolskih izvajalskih timih MEPI, kjer predstavljajo most med učitelji – izvajalci programa in mladimi udeleženci MEPI.

Spoznala sem ljudi, s popolnoma drugačnimi pogledi na življenje, a kljub vsem razlikam med nami, smo uspele ustvariti homogeno skupino. Izkušnja z neznanimi ljudmi mi ni predstavljala težav, v skupini sem se počutila sprejeto in od vsake od punc sem se česa naučila,” je svojo izkušnjo opisala Mepijevka Maja, Iva pa je zapisala, da je v programu MEPI spoznala samo sebe; svoje spretnosti in pomanjkljivosti.  Naučila sem se sprejemati odgovornost zase in za druge ter ugotovila, kako pomembne so spodbude. Spoznala sem, da večja kot je skupina bolj so si mnenja posameznih ljudi različna in četudi ima nekdo drugačno mnenje kot jaz, še ne pomeni, da je to mnenje napačno,” je še dodala.

Vir: Zavod MEPI

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20836

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino