Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jan. 2021

MKC Maribor pričenja s projektom "Skupaj svobodni"

Z januarjem na MKC Maribor pričenjajo z izvajanjem projekta “Skupaj svobodni” (angleško "Free Together"), ki je nastal iz želje po opolnomočenju marginaliziranih skupnosti LGBTQIA+ v Mariboru in okolici. Projekt gradi na obstoječem delu skupine Maribor skozi rožnata očala.

Osnovna problema, s katerima se lokalne skupnosti LGBTQIA+ soočajo, sta potreba po skupnih varnih prostorih in pomanjkanje virov ter informacij. Nanju bodo odgovarjali s priložnostmi za grajenje skupnosti in podporo njenim pripadnikom, predvsem z vzpostavljanjem mreže informacij ter prizadevanjem za okolje, ki dopušča večjo vidnost. Ker je boljše razumevanje pogosto ključ do boljše sprejetosti, bodo spodbujali tudi ozaveščanje širše javnosti o LGBTQIA+ vsebinah.

Z izvedbo projekta želijo na MKC Maribor povezati marginalizirane skupnosti LGBTQIA+ ter njihove pripadnike spodbujati k medsebojnemu spoznavanju in podpori. Sledeč ideji skupnih evropskih vrednot verjamejo, da je izredno pomembno ozaveščanje in spodbujanje teh vrednot na ravni celotne družbe, ki se mora odražati v boju proti homofobiji, rasizmu, nestrpnosti, ksenofobiji, populizmu in antisemitizmu ter kot preprečevanje sovražnega govora. 

Projekt zajema tudi povezovanje z drugimi organizacijami po Sloveniji, ki služijo potrebam LGBTQIA+ skupnosti.

V 12 mesecih se bodo zvrstili številni dogodki in aktivnosti:

  • izobraževalne vsebine tako za pripadnike LGBTQIA+ skupnosti kot za širšo javnost,

  • umetniško-terapevtske delavnice za podporo in opolnomočenje mladih,

  • LGBTQIA+ sprehodi,

  • literarni večer LGBTQIA+ poezije,

  • Festival parada ponosa …

Več informacij o projektu in aktualno dogajanje boste lahko spremljali na njihovi spletni strani.

Projekt se izvaja s finančno podporo Nacionalne agencije v programih EU MOVIT in Evropske solidarnostne enote.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor  

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76444

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino