Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2021

MKC Maribor vabi na delavnice računalniške umetnosti

V okviru projekta Skupaj svobodni, vas Mladinski kulturni center Maribor vabi na naslednji sklop umetniških delavnic, ki jih organizirajo prostovoljkeci programa Maribor skozi rožnata očala. 

Računalniška umetnost je umetnost, pri kreaciji ali razstavljanju katere igrajo računalniki in druge digitalne tehnologije pomembno vlogo. To je lahko vse od slikovnih, zvočnih del, animacij, video iger, spletnih strani, performansov, algoritmičnih del in interaktivnih instalacij. Na delavnicah se boste spoznavali z različnimi tehnikami, ki jih umetniki uporabljajo za ustvarjanje svojih del.

V prvem sklopu boste raziskovali algoritmično generativno umetnost, kjer s pomočjo ponavljajočih se postopkov pridemo do abstraktnega, navidezno naključnega rezultata. Spoznali se boste z osnovami programskega jezika Javascript, ki nam bo omogočal ustvariti poljubno sceno - abstraktno, stilizirano ali video in foto montažo ali celo preprosto videoigro.

Drug sklop bo v ospredje postavil 3D računalniško umetnost, kjer boste kot kiparkeji uporabljali programe za ustvarjanje 3D svetov, od dioram in okolji, do ljudi in drugih (resničnih ali izmišljenih) bitij.

V zadnjem sklopu se boste naučili, kako narediti preprosto spletno stran za razstavljanje svojih izdelkov. Na koncu bodo te združene v virtualno galerijo del vseh udeleženkcev!

Prvi sklop bo potekal v avgustu ob sledečih terminih:

  • Petek, 20. 8. med 10. in 13. uro
  • Sobota, 21. 8. med 10. in 13. uro
  • Nedelja, 22. 8. med 10. in 13. uro

*  Termini za naslednja sklopa bodo objavljeni naknadno.

Predhodno znanje kateregakoli od področij, ki bodo obravnavani na delavnicah, ni potrebno! Vse delavnice bodo potekale pod predpostavko, da se prvič srečujete z računalniško umetnostjo. 

Zaželeno je, da se udeležite vseh delavnic posameznega sklopa, saj se bodo znanja nadrajevala. Tako boste tudi lahko zaključili sklop z vsaj enim izdelkom računalniške umetnosti.

Prijavnico najdeš na povezavi.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19598

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino