Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Nov. 2018

Mlada mednarodna prostovoljca v Ormožu

V majhnem mestu Ormož, kjer se večina prebivalcev pozna, budita radovednost mlada Marte in Ewelina, prostovoljca Ljudske univerze Ormož, ki v mladinskem centru razvijata svoje veščine, sposobnosti in talente. Kot udeleženca EVS projekta "Grow with us 2" širita med mladimi informacije o možnostih mednarodnih mobilnosti, ki jih ponuja Erasmus+, izboljšujeta prepoznavnost njunih domovin Italije in Poljske ter mladinskih programov ormoškega mladinskega centra, ki jih pomagata soustvarjati.

Marte in Ewelina se pridno učita tudi slovenskega jezika. Ewelina je o svoji medarodni izkušnji povedala: "Slovenija me je večkrat presenetila – s svojo slastno hrano in vinom, s prijaznimi ljudmi in prečudovitimi razgledi." Vtis nanjo pa je pustila tudi predstava o znanstvenici iz Poljske, ki si jo je ogledala v Cankarjevem domu v Ljubljani. Kdo je bila znanstvenica in prva ženska v zgodovini, ki je prejela Nobelovo nagrado lahko izveš tukaj.

Vir: Mladinski center Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63810

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino