Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Feb. 2019

Mlade je potrebno vprašati: "Kaj te zanima, s čim se rad ukvarjaš?"

V Društvu Center za pomoč mladim (CPM) dajejo velik poudarek na izobraževanje prostovoljcev. Na CPM se nagibajo k temu, da "so programi, ki jih soustvarjamo in izvajamo kvalitetni in strokovni, zato se s prostovoljci vsak mesec izobražujemo na različne teme."

18. februarja so skupaj s prostovoljci izvedli izobraževanje na temo motivacija in cilji. Skozi lastne izkušnje glede tega, kaj so sami potrebovali, ko so bili mladi, so se vprašali kaj je tisto, kar si v življenju želimo in kaj nas je spodbudilo k takim željam. Izobraževanje so želeli narediti čim bolj uporabno, zato so ugotavljali kako lahko pomagajo mladim pri postavljanju ciljev in iskanju motivacije.

Prišli so do ugotovitev, da je potrebno mlade spodbujati k udeležbi različnih aktivnosti in raziskovanju ter jih motivirati k udeležbi različnih projektov in programov. Mlade je potrebno vprašati: "Kaj te zanima, s čim se rad ukvarjaš?" Tako bodo lažje ugotovili, kaj je tisto, kar jih veseli, kaj je tisto v čemer uživajo. Na ta način se bodo lažje odločili kaj bi želeli delati, študirati in tako odgovarjali na svoje potrebe in ne na zahteve družbe. 

Poleg tega so ugotovili, da izvajajo program, kjer mladi lahko raziskujejo svoje cilje, med drugim deluje pri njih karierni center, kjer imajo mladi priložnost spoznati različne poklice. Predvsem pa je pomembno, da se z mladimi pogovarjajo, tako v vlogi starša, kot v vlogi prijatelja, učitelja, profesorja, mladinskega delavca. Ko mladi enkrat ugotovijo, kaj je tisto, kar jih veseli in v čem uživajo, pride tudi motivacija. 

Več o delavnicah in programu Centra za pomoč mladim najdete na njihovi strani.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34014

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino