Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Aug. 2021

Mlade štipendistke in štipendiste sprejeli pri predsedniku Republike Slovenije

 • in 22. julija so ASEF štipendistke in štipendisti slovenskih korenin iz tujine, ki so prek ASEF štipendijskega programa
 • Sloveniji, obiskali različne državne institucije.
 • Prvi dan je štipendistke in štipendiste skupaj z mentorji in predstavnikoma ASEF-a dr. Juretom Leskovcem in dr. Andrejem Košmrljem v predsedniški palači sprejel predsednik republike g. Borut Pahor, za tem pa sta jih v Državnem zboru sprejeli še predsednica Odbora za zunanjo politiko poslanka Monika Gregorčič in generalna sekretarka Državnega zbora Uršula Zore Tavčar. Po pogovoru s poslanko in predsednico Odbora za zunanjo politiko o trenutnem položaju Slovenije znotraj mednarodne skupnosti so si štipendistke in štipendisti ogledali še fresko Slavka Pengova, ki prikazuje slovensko zgodovino in veliko dvorano Državnega zbora. 

  Naslednji dan je je mlade na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu sprejela še pristojna ministrica dr. Helena Jaklitsch, s katero so imeli prijeten pogovor, v katerem je vsak od prisotnih delil svojo izkušnjo sodelovanja v ASEF programu in predstavil načrte glede prihodnosti. Pogovora sta se udeležila tudi soustanovitelj ASEF-a dr. Jure Leskovec, izredni profesor računalništva na Univerzi Stanford, in soustanovitelj ASEF Slovenija dr. Andrej Košmrlj, docent na Oddelku za strojništvo in vesoljski inženiring na Univerzi Princeton. Obiskala sta jih tudi dva ASEF mentorja, ki sta trenutno v Sloveniji: dr. Jernej Letnar Černič, redni profesor na Evropski pravni fakulteti Nove univerze, ter doc. dr. Andrej Kansky, dr. dent. med., z UKC Ljubljana.

  Vir: ASEF

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  77926

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino