Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2019

Anketa: mlade ženske na trgu dela

Mlada dekleta, zbrana v projektu Kolegice, se pri vstopanju na trg dela znajdejo pred različnimi izzivi. Mnoge opažajo, da so bile v primerjavi z moškimi vrstniki bolj tradicionalno usmerjene v "ženske" poklice, kar prinaša visoko stopnjo strukturnega neskladja na trgu dela. So pa tudi med mladimi ženskami velike razlike, zato bi želeli ugotovili, kako se mlade ženske počutijo pri vstopanju na trg dela.

Na Zavodu Nefiks so Kolegice pripravile anketo, s katero želijo zajeti čim bolj realno sliko o izzivih, s katerimi se spopadajo mlade ženske, pa tudi načine, ki jih ubirajo za spopadanje s temi izzivi.

Vse mlade ženske med 20 in 35 let vabijo, da deset minut svojega časa investirajo v reševanje ankete in Kolegicam pomagajo pri njihovih prizadevanjih za izboljšanje položaja mladih žensk.

Rezultate ankete bodo Kolegice na dogodku v drugi polovici junija v Ljubljani predstavile javnosti, prav tako pa jih bodo posredovale odločevalcem.

Več informacij najdete tukaj, povezavo do ankete pa na tej povezavi.

Vir: Zavod Nefiks
Foto: Unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19439

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino