Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Oct. 2019

Mladi EU poslancem sporočili svoja stališča

Danes, v petek 11. oktobra, je v organizaciji Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji potekala razprava evropskih poslank in poslancev s predstavniki mladinskih organizacij, organizacij za mlade in mladimi posamezniki, ki so si želeli spoznati naše nove predstavnike ljudstva v EU parlamentu.

Na pogovoru sta sodelovali dve poslanki in dva poslanca in sicer Ljudmila Novak (EPP), Irena Joveva (Renew), dr. Milan Zver (EPP) ter dr. Milan Brglez (SD). Po uvodnem pozdravu Manje Toplak, vodje Pisarne EP v Sloveniji, so mladi in predstavniki organizacij v dobri uro in pol dolgi debati, poslankam in poslancem izrazili naslednja stališča:

  • Da je potrebno okrepiti dialog med predstavniki Slovenije v Evropskem parlamentu.
  • Da se je preko Evropskega parlamenta potrebno posvetiti tudi nacionalnim prioritetam kot so: izobraževanje, zaposlovanje, stanovanjska problematika,…
  • Da je potrebno dati več poudarka na (vedno bolj aktualne) okoljske teme in podnebne spremembe.
  • Da je potrebno povečati sredstva v programu Erasmus+.

Poslanke in poslanci so se strinjali, da je področje mladih tema, ki je široka in jo je potrebno naslavljati z večih strani in predvsem neideološko, saj so mladi prihodnost. Nadalje so mnenja, da je mladim generacijam potrebno omogočati prostor za izobraževalni, poklicni in družinski razvoj vrednot, ki jih spodbuja Evropska unija. Poslanke in poslanci so tudi izrazili interes za sodelovanje z mladinskimi organizacijami pri oblikovanju in spodbujanju  različnih tem, ki so aktualne tako na EU kot tudi na nacionani in lokalni ravni.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94113

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino