Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Mar. 2022

Mladi kreativci prejeli županovo priznanje za naj prostovoljni dogodek

22. februarja 2022 je v Gledališču Park potekala podelitev županovih priznanj prostovoljcem, ki so bili v letu 2021 v Mestni občini Murska Sobota najbolj požrtvovalni in najbolj predani izvajanju prostovoljnega dela.

V kategoriji Naj prostovoljni dogodek je komisija izbrala več prostovoljskih akcij, ki jih je v sklopu projekta #JoinUs izvajalo Društvo kreativne mladine.

Prostovoljni dogodek, ki ga je društvo predlagalo, je potekal v sklopu mednarodne mladinske izmenjave, pod imenom "#JoinUs", v času od 23. julija do 1. avgusta 2021 na Hodošu in Murski Soboti. Sodelovalo je 44 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Estonije, Litve,  Romunije in Nemčije, v starosti med 14 in 30 let. Pripravili so številne aktivnosti in prostovoljske akcije. Njihove aktivnosti so zajemale spoznavanje prostovoljstva skozi različne primere, v konkretnih akcijah pa so prostovoljno pomagali številnim institucijam in posameznikom.

Projekt je bil v celoti financiran s strani evropskega programa  Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT

Vir: Društvo kreativne mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54052

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino