Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Apr. 2022

Mladi kreativci pripravili zeliščni vrt za mlade v romskem naselju Pušča

Mladi kreativci iz Društva kreativne mladine so v sklopu programa Evropska Solidarnostna Enota in projekta #JoinUs, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Pušča pripravili zeliščni vrt za mlade. Pripravili so tri gredice in v njih posadili različna zelišča, ki jih bodo mladi lahko uporabljali za različne namene. Zeliščni vrt je prvi korak k vzpostavitvi javnega odprtega vrta v romskem naselju Pušča. Mlade kreativce zelo veseli, da so lahko pripomogli k vzpostavitvi prvega koraka s svojim projektom #JoinUs. Aktivnosti se je udeležilo veliko otrok iz naselja, ki so prišli spoznavat zelišča in se preizkusit v sajenju le teh. Mladi kreativci so otrokom obljubili, da se vrnejo in pripravijo zeliščarsko delavnico, kjer bodo uporabili zelišča iz vrta.

V sklopu enoletnega projekta želijo mladi širiti strpnost do različnih manjšin, sovrstnikom približati prostovoljno delo, se dotakniti tem vključevanja LGBTQ skupnosti, romske skupnosti, starejše populacije, rasne diskriminacije, verske diskriminacije, spolne diskriminacije inkulturne raznolikosti. S pomočjo spoznavanja ranljivih skupin in preko delovnih akcij želijo širiti strpnost do manjšin. Z izvedbo preteklih projektov pa so pridobili izkušnje, da so delovne akcije in neposredno vključevanje mladih zelo koristne za pridobivanje kompetenc, izkušenj in pri razvoju samopodobe pri mladih. Skozi prostovoljno delo in umetnost si mladi dodatno nabirajo življenjske izkušnje, ki jim lahko pomagajo tudi pri vstopu na trg dela. V sklopu projekta si bodo še naprej prizadevali pripraviti različne prostovoljne akcije s katerimi bodo širili strpnost, pomen medsebojne pomoči in solidarnosti, ob enem pa bodo gradili na lastnih kompetencah ter gradili mostove med mladimi.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Evropska Solidarnostna Enota in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Vir: Društvo kreativne mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23339

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino