Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 06 Dec. 2019

Mladi kuhajo zdravo v Mladinskem centru Prlekije

V zadnjem obdobju se vse bolj, tudi med mladimi, razširja novi val zanimanja za kuhanje. Tudi v Mladinskem centru Prlekije opažajo, da se mladi vse bolj zavedajo zdravega načina življenja ter pomena prehrane pri tem.

Mladi v svoje kuhanje vključujejo vedno več kreativnosti. Nove prehranske smernice ter želja po zdravem načinu življenja jih vse bolj usmerja k domači kuhi pri kateri je hrana pogosto bolj kakovostna, sveže pripravljena ter vsebuje več koristnih snovi v primerjavi s hrano ponudnikov javne prehrane.

V Mladinskem centru Prlekije imajo mladi možnost, da preizkusijo svoje ideje tudi v praksi. To z veseljem tudi izkoristijo. Med mladimi zaznavajo veliko zanimanja za kulinarične delavnice, da pridobijo nova kuharska znanja. Nekaj pa je tudi takšnih, ki želijo svoje že osvojene kuharske veščine deliti z drugimi in so sami izvajalci kulinaričnih delavnic.

V Mladinskem centru Prlekije so mnenja, da je kuhanje veščina, ki bi jo za zdravo življenje moral obvladati vsak, ne glede na spol, starost ali izobrazbo.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

1 Komentarji

cvetka
Vso pridelano zelenjavo in sadje ,ki zraste na naši EKO kmetiji,s pridom uporabimo v naših kulinaričnih delavnicah.

Komentirajte

24931

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino