Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jan. 2021

Mladi mamo maske čez nos

Šaleški študentski klub deluje že vse od leta 1957. Svojim članom, tako študentom kot dijakom, nudi možnost izobraževanja, zabave, rekreacije, priložnosti za kulturno in umetniško udejstvovanje in socialne projekte, s katerimi klub priskoči na pomoč socialno ogroženim dijakom in študentom ter njihovim družinam.

Poleg vsega tega pa študentski klub ponuja tudi možnost pridobivanja delovnih izkušenj na področju organizacije projektov, promocije, administracije, grafičnega oblikovanja in vodenja. V soju teh posebnih razmer, pa Šaleški študentski klub prevzema iniciativo za spodbujanje mladih k pravilnemu in zavzetemu nošenju mask.

S projektom Mamo maske čez nos kličejo k odgovornemu ravnanju v času epidemije. To počnejo z željo, da se stvari čimprej vrnejo v normalno stanje – a hkrati zavedanjem, da se moramo z novo normalo – vsaj za zdaj, čimprej sprijazniti in vodilom ”Če nam ni mar, komu bo?”. V sklopu iniciative so brezplačne maske z ozaveščevalnim potiskom poslali vsem svojim članom, prav tako pa omogočili naročilo le-teh mladim s stalnim prebivališčem v Velenju. Do konca leta so razdelili že več kot 800 mask. Z ekipo upajo, da jo bodo vsi prejemniki ponosno nosili in tako vse okrog sebe opozarjali na pravilno nošenje (čez nos!). 

Podporniki iniciative so Mestna občine Velenje, Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Zavod eMCe plac.

Vir: Šaleški študentski klub

 

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84781

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino