Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Aug. 2020

Mladi na mednarodnem festivalu sodobne umetnosti "Art Stays"

Mednarodni festival sodobne umetnosti Art Stays že od leta 2003 prinaša na Ptuj in v okolico vrhunsko produkcijo domačih in tujih umetnikov, od najperspektivnejših mladih umetnikov do velikih imen sodobne umetnosti, posebno pozornost pa vsako leto nameni tudi mladinski ustvarjalnosti, že tradicionalno v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj (CID).

Z otvoritvenim vikendom, ki je Ptuj napolnil z vrhunsko umetnostjo, se je julija odvila že 18. izvedba festivala, ki poteka pod sloganom Brez tišine / No More Silence.

Zvok v svojih najrazličnejših pojavnih oblikah je bil tudi osrednja fokusna točka delavnic za mlade, ki so štiri dni potekale v CID-u pod mentorstvom Erike Vicari, Sare Korošec, Leonore Švagan in Narmeja Gragerja Lutariča. V svet zvokov so se potopili skozi spoznavanje značilnosti zvoka, iskanje zvokov v okolici, spoznavanje akustičnih pojavov s pomočjo eksperimentov, izdelovanje preprostih zvočil in ovitkov za zgoščenke ter celo lastnoročno izdelavo detektorjev EM valov.

Vir in foto: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36976

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino