Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 May 2019

Mladi na področju družbeno-angažiranega gledališča

Leta 2013 so se v Kolektivu ZIZ povezali mladi, ki delujejo in ustvarjajo na področju družbeno-angažiranega gledališča. Z delavnicami po metodi gledališča zatiranih in avtorskim ustvarjanjem političnih predstav kolektiv pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže preizprašuje razmerja moči v družbi. Že šest let zapored kolektiv v aprilu priredi Gala podelitev ZIZ nagrad.

Dogodek služi podelitvi nagrad ustvarjalcem na mariborski alternativni uprizoritveni sceni, ki se kljub omejenim produkcijskim zmožnostim in pomanjkanju primernih uprizoritvenih prostorov bori za zelo redno in raznoliko produkcijo. Preverite, kako izgleda tovrstni Gala ZIZ dogodek v Mariboru in kdo so bili prejemniki nagrad.

Pred podelitvijo nagrad pa se je letos odvil prvi ZIZ festival, na katerem so se na Intimnem odru (GT22) in Malem odru (Narodni dom) uprizorile izbrane predstave na področju alternativne gledališke produkcije. Otvoritev festivala je pospremila še fotografska razstava, na kateri so bili zabeleženi začetku ustvarjanja ZIZa. Ogledate si lahko dogajanje prvega in drugega dneva prve edicije ZIZ festivala.

Kolektiv lahko spremljate tudi na facebooku. Tam lahko pobrskate po njihovih preteklih predstavah in projektih ter se informirate o prihajajočih aktivnostih.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35234

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino