Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Aug. 2020

Mladi naučili izdelovanja lastne bio kozmetike

Mladinskem centru Prlekije mladim ni nikoli dolgčas. Tokrat je potekala delavnica, ki jo je vodil Miha Selič, udeleženec projekta Učnih delavnic, ki se za poklic mladinski delavec usposablja v MC Prlekije. Na delavnici so se udeleženci učili izdelovanja lastne bio kozmetike.

Miha je vsestranski mladenič, ki svojo strast goji v sožitju med zdravjem in naravo. V trenutnem času so vse bolj cenjeni naravni produkti, saj vsebujejo manj škodljivih in umetnih dodatkov, ki so lahko nevarni tako za človeka, kot okolje. Zaradi svoje ljubezni do narave, se je Miha naučil izdelovanja naravnih preparatov za nego telesa. Svoje znanje je delil na delavnici, na kateri je mladim udeležencem pokazal kako se izdela bio milo z vonjem manga. Podučil je o celotnem postopku, vse od priprave pravih naravnih sestavin za izdelavo, do realizacije produkta. Mladim je  pokazal postopek vlivanja mila, ki se imenuje glicerinsko milo. Je izjemno kakovostno, koži prijazno naravno milo, bogato z glicerinom. Milo so po vlivanju obarvali še z naravnim mineralnim pigmentom. 

Vsi prisotni so bili navdušeni nad enostavno in zabavno izdelavo, kateri lahko vedno dodajo še malo svoje domišljije in pripelje jih do najljubšega bio mila.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71595

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino