Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Dec. 2021

Mladi o delu s prostovoljci

Predstavnici Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD) Klara Pavlič in Maruša Gorinšek, sta se v mesecu novembru udeležili mednarodnega tečaja usposabljanja »BeHave: Be smart, Have the knack«, ki je v sklopu programa Erasmus+ potekal na Siciliji. Glavna tema je bilo delo s prostovoljci v mladinskih organizacijah. Vsak dan so se skozi zanimive aktivnosti izobraževali o izzivih pri delu s prostovoljci, se preizkušali v vlogah mentorjev in mentoric ter iskali rešitve za soočanje s konflikti, tako na službeni kot na osebni ravni. En dan v tednu je bil rezerviran tudi za odkrivanje bližnje okolice Nicolosija, ki so ga udeleženci in udeleženke izkoristile za pohod na Etno.
»S Klaro se strinjava, da je bila to čudovita izkušnja, saj sva imeli priložnost sodelovati v odlični ekipi in pridobiti veliko znanja na področjih, ki naju zanimajo,« je dodala Maruša.

Vse stroške udeležbe je pokril program Evropske komisije Erasmus+. Če vas zanima udeležba na projektih Erasmus+ v prihodnosti, pokličite na telefonsko številko 051 308 500.

Vir: MLADINSKI CENTER DRAVINJSKE DOLINE

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35322

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino