Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2021

Mladi o socialnem podjetništvu in ekologiji

Konec septembra sta v sklopu programa Erasmus+ skoraj vzporedno potekala kar dva mednarodna tečaja usposabljanja. Predstavnika Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD), Monika Kotnik in Blaž Sirca, sta se udeležila usposabljanja »Social entrepreneurship for a fair society ... for a hopeful future«, ki je potekalo v Grčiji. Glavna tema je bilo socialno podjetništvo: kaj sploh je, kako je urejeno pri nas in drugje ter kakšne so dobre prakse tega pri delu z mladimi.

»Celotno usposabljanje je bilo zelo intenzivno, vsekakor pa dragocena izkušnja, ki je nadgradila moje dosedanje znanje, razširila moj socialni krog in me opremila z dodatnimi orodji za delo z mladimi,« je svoje vtise strnila Monika.

Štirje predstavniki MCDD, Maruša Gorinšek, Sebastijan Starc, Leja Preložnik Šegel in Nina Kovačič, pa so se udeležile tečaja usposabljanja »Get eco, stay friendly«, ki ga je v Makedoniji organiziral Volonterski centar Skopje. Pogovarjali so se o ekologiji, okoljevarstveni problematiki in o tem, kako lahko kot posamezniki pripomoremo k doseganju bolj trajnostni, okolju prijazni družbi. Skupaj z nevladno organizacijo Čist Ohrid so izvedli čistilno akcijo v bližini Ohrida, kjer so  napolnili kar 17 vreč in spoznali lokalne dobre prakse na področju ekološkega kmetovanja.

Udeleženka usposabljanja, Maruša, je dodala: »Tako usposabljanje kot tudi preostanek bivanja v Makedoniji bosta v našem spominu ostala kot zelo lepi izkušnji.«

Vse stroške udeležbe je pokril program Evropske komisije Erasmus+. Če vas zanima udeležba na projektih Erasmus+ v prihodnosti, pokličite na telefonsko številko 051 308 500.

Vir: MLADINSKI CENTER DRAVINJSKE DOLINE

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48735

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino