Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 17 Feb. 2020

Mladi obeležili dan varne rabe interneta

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki so ob dnevu varne rabe interneta pripravili delavnico z naslovom "Škljoc" in fotka je na netu! S tem so se pridružili številnim šolam in drugim zavodom, ki želijo s sodelovanjem spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike.

Delavnice so se udeležili učenci, stari od 10 do 16 let. Pogovarjali so se predvsem o fotografiranju, snemanju in objavljanju na spletu. Preko primerov iz vsakdanjega življenja so ugotavljali, kaj se sme in kaj se ne sme početi na spletu, spoznali so človekovo pravico do lastne podobe in se naučili prepoznati nasilje v obliki deljenja golih fotografij prek spleta brez privolitve. Na koncu so se vživljali v različne situacije in jih reševali s pomočjo tehnike drevo odločanja. Udeleženci so domov odnesli uporabne zloženke, ki jih je prijazno prispeval safe.si.

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37872

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino