Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Nov. 2018

Mladi podjetniki na Primorskem

Primorski tehnološki park je pričel z izvajanjem projekta Mladi podjetniki, v okviru katerega bo 17 mladih do 29. leta, prijavljenih na Zavod za zaposlovanje, pridobilo subvencije za samozaposlitev in znanja za suveren vstop v podjetništvo. Na dvanajstih brezplačnih delavnicah bodo spoznavali podjetništvo in oblikovali svoje produkte ter poslovni načrt. Ob pomoči individualnega mentorstva bodo odprli svoja podjetja, po zaključenem usposabljanju pa prejeli 5000 evrov subvencije za zagon lastnega podjetja. 

Projekt Mladi podjetnik se v Primorskem tehnološkem parku letos izvaja drugič. Po prvem ciklu projekta je maja letos podjetja odprlo vseh devet udeležencev.

O projektu Mladi podjetniki 

Projekt Mladi podjetniki 2017-2019 se zavzema za spodbujanje podjetniške aktivnosti med mladimi s subvencijo v višini 5.000 evrov. Projekt razpisuje  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz  Evropskega socialnega sklada. Vodilni partner projekta je  Tehnološki park Ljubljana, sodelujejo pa tudi Center poslovne odličnosti Ekonomske fakulteteGospodarska zbornica SlovenijePrimorski tehnološki park in Zavod mladi podjetnik, ki že vrsto let celovito in uspešno pomagajo mladim na poti do njihovih zaposlitev in samostojnih podjetniških poti. Gre za program, ki bo mladim brezposelnim omogočil pridobitev celovitega in v prakso usmerjenega znanja za uspešen zagon svojega lastnega posla/podjetja.

Spremljaj stran Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ne zamudi novih priložnosti za mlade podjetnike. 

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76841

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino