Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Aug. 2020

Mladi prostovoljci Evropske solidarnostne enote v času epidemije

V Zavodu Manipura so v začetku marca sprejeli novo skupino mladih prostovoljcev, ki so se želeli udeležiti dvomesečnega programa solidarnostnih aktivnosti in izkustvenega učenja za mlade z manj priložnostmi.

Polni energije in pozitivnih pričakovanj so vsi skupaj uspešno pričeli z aktivnostmi, a že po desetih dneh se je situacija popolnoma spremenila. Vsak dan so se soočali z novimi omejitvami, sledilo je zaprtje letališča, med mladimi je začela naraščati tesnoba in zaskrbljenost staršev, ki so se v njihovih državah soočali s še strožjimi ukrepi in z resnejšo zdravstveno problematiko.

Od osmih udeležencev so se trije s pomočjo ambasad predčasno vrnili domov, ostali so se odločili, da se soočijo z neznanim in vztrajajo do konca. Takrat nihče ni pričakoval, da bo letalski promet za tako dolgo časa zastal in da bodo meje zaprte. Lina iz Litve, Catia iz Portugalske ter Arsena in Gulia iz Gruzije so tako zaradi višje sile pri nas ostali bistveno dlje, kot je bilo načrtovano.

Svoje vtise o tej posebni izkušnji so strnili v članek, ki si ga lahko preberete na tej povezavi. O preganjanju dolgčasa v času najstrožjih omejitev, pa so posneli kratek filmček, ki je dostopen tukaj.

Vir in foto: Zavod Manipura

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32940

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino