Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (2)
Datum objave: 11 Aug. 2021

Mladi prostovoljci za čisto okolje

Udeleženci mladinske izmenjave (Erasmus+ Mladi v Akciji) #JoinUs, člani Društva kreativne mladine in mladi iz lokalnega okolja so zavihali rokave ter očistili okolico Soboškega jezera.

Kar 44 mladih iz Slovenije, Litve, Romunije, Hrvaške, Nemčije, Madžarske in Estonije je včeraj pripravilo čistilno akcijo »Z vrečko na sprehod«, ki jo je Društvo kreativne mladine zasnovalo v času epidemije. Namen čistilne akcije je mlade vzpodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa in skrbi za okolje. V okviru čistilne akcije so zopet zbrali preveč velikih vreč smeti!

»Smeti na tleh in predvsem v naravi kažejo neodgovorno ravnanje ljudi, ki obiščejo okolico Soboškega jezera,« razočarano ugotavljajo na mladinski izmenjavi #JoinUs.

V okviru 10-dnevnih aktivnostih so mladi na pobudo Društva kreativne mladine in projektnih partnerjev (SEIKLEJATE VENNASKOND (Estonija), Centar za mlade Alarm Pazin (Hrvaška), ASOCIACIJA TAVO EUROPA (Litva), KOZGAZDASAGI POLITECHNIKUM ALTERNATIV GIMNAZIUM (Madžarska), KULTUR & ART INITIATIVE EV (Nemčija) in ASOCIATIA SUPER TINERI (ASIRYS) (Romunija) pripravili mladinsko izmenjavo z naslovom #JoinUs, kjer so spoznavali prostovoljstvo, solidarnost in primere dobrih praks v boju proti diskriminaciji.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT. Projekt je bil podprt tudi s strani Mestne občine Murska Sobota in podjetja Lidl Slovenija.

Vir: Društvo kreativne mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72395

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino