Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 May 2019

Mladi slovenski naravoslovci z odličnimi uspehi

V Almadi na Portugalskem se je s slavnostno podelitvijo zaključila 17. evropska naravoslovna olimpijada The European Union Science Olympiad (EUSO), na kateri so slovenski dijaki zopet nastopili odlično.

V konkurenci 50 ekip iz 24 držav Evropske unije in 144 tekmovalcev, starih največ 16 let, sta slovenski ekipi prejeli srebrni medalji in tako s končnima 7. in 10. mestom zopet dosegli odličen uspeh. Ekipi za evropsko naravoslovno olimpijado sta bili izbrani na državnem tekmovanju iz znanja naravoslovja, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Prva ekipa v sestavi Tjaša Sušnik (Gimnazija Kranj), Eva Igličar in Simon Bukovšek (oba Gimnazija Škofja Loka) je dosegla 7. mesto, s čimer so le za eno mesto zgrešili zlato medaljo. Druga ekipa, v kateri so bili dijaki Marjetka Zupan (Gimnazija Bežigrad), Luka Peršolja (Gimnazija Vič) in Jernej Birk (Gimnazija Novo mesto) pa je osvojila 10. mesto. Skupno je bilo podeljenih šest zlatih odličij, zmagala pa je nemška ekipa.

Slovenski ekipi so na olimpijadi EUSO spremljali mag. Katja Stopar, koordinatorka za Slovenijo in mentorica za biologijo, dr. Matej Huš, mentor za kemijo, in Uroš Borjančič, mentor za fiziko.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Foto: Katja Stopar

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90865

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino