Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Apr. 2019

Mladi so poslali sporočilo Evropi #ChangeIsComing Roadshow

Konec prejšnjega meseca je v Mariboru potekal dogodek #ChangeIsComing European Election Roadshow. Mladi slovenski volivci so na dogodku poslali sporočila kandidatom in kandidatkam na evropskih volitvah, ki se bodo pri nas odvile 26. maja 2019.

Kampanja #ChangeIsComing Roadshow je pobuda Evropskega mladinskega foruma, ki stremi k povečanju volilne udeležbe mladih na evropskih volitvah, saj je bila na zadnjih evropskih volitvah leta 2014 udeležba mladih zelo nizka – volilo je le 28% mladih, starih od 18 do 24 let.

Na dogodku #ChangeIsComing Roadshow, ki je potekal na Trgu Leona Štuklja, so mladi imeli priložnost razpravljati s kandidati in kandidatkami za evropske poslance in poslanke, posneli so 20-sekundno video sporočilo za odločevalce na evropski ravni. Mladi so lahko tudi preizkusili aplikacijo, s katero so na podlagi odgovorov na vprašanja spoznali politično opcijo, ki najbolje zastopa njihove osebne interese in poglede.

Na minulem dogodku so mladi lahko izmenjali mnenja z dvema mladima kandidatoma za evropska poslanca Nevo Grašič (kandidatka stranke SD) in Lovrom Centrihom (kandidat stranke Levica), prisotna sta bila tudi Mojca Erjavec (kandidatka stranke NSi) in Daniel Valentine, predsednik Nove generacije, podmladka SLS. Svojo vizijo Evrope sta v intervjujih predstavila tudi Alexander Crowther, član Nove generacije, podmladka SLS ter Matic Matjašič, predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor.

Sporočila mladih, ki so bila zbrana v Mariboru, bodo, skupaj s sporočili mladih iz drugih lokacij #ChangeIsComing Roadshow-a, poslala močan signal odločevalcem, da mladi na prihajajočih volitvah ne smejo biti prezrti. Evropski mladinski forum bo prinesel ta sporočila do Evropskega parlamenta na festivalu Yo!Fest, ki bo potekal 30. aprila v Bruslju. V ponedeljek, 29. aprila, bo potekal bo tudi prenos televizijske debate “Spitzenkandidaten” z mladimi  v živo, ki jo so-organizira Evropski mladinski forum z medijskim partnerjem, Bruseljsko novinarsko organizacijo Politico.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94628

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino