Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Aug. 2022

Mladi so se z za tri dni odpovedali ekranom

Mladinski center Krško je organiziral tabor brez ekranov, na katerem so mladi preživeli brez ekranov, torej telefonov, tablic, televizije, računalniškega ekrana kar tri dni. Ne le, da so zdržali, a ekranov niti niso pogrešali. Kaj pa so počeli?

Odpravili so se v Orehovec pri Kostanjevici na Krki. Prvi dan, v sredo, so se najprej spoznali in sestavili pravila njihovega tabora. Kasneje so ustvarili kamp sami, posledično pa doživeli celo pustolovščino s sestavljanjem šotorov. Vsak izmed udeležencev je bil ponosen, ko je zagledal druščino šotorov. Naslednji dan so pogumno zagazili v sosednji hrib na pohod, ki je bil pravi izziv, popoldne pa so se osvežili v reki Krki, se naučili »supati« in veslati. 12. avgust, petek, zadnji dan tabora, pa je bil poseben dan – dan mladih, zato so ga na poseben način tudi proslavili, saj so se skupaj odpravili v kostanjeviško jamo in adrenalinski park Otočec. Mladi so se pogumno, iskrivo in neustrašno pognali čez številne ovire. Takšni pač so: pogumni, neustrašni in iskrivi – mladi. Vsak dan so skupaj pripravili vse obroke, med malicami pa so se posladkali z različnim sadjem. Zvečer so pekli na ognju hrenovke in koruzo, nekaj udeležencev pa je zaigralo na kitaro in ukulele ter popestrilo večer. Kljub temu da so imeli s sabo kar precejšnje število družabnih iger, pa so raje ob ognju delili zgodbe in drug drugega spoznavali.

Prav vsi so se zabavali ob različnih aktivnostih, za arhivske fotografije in fotografije za spomin pa smo poskrbeli čisto na začetku in na koncu, zato je ujetih trenutkov malo, a prav vsi so dragoceni.

Vir: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22467

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino