Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jul. 2019

Mladi so sodelovali na 14. IRDO mednarodni konferenci o družbeni odgovornosti

Končala se je 14. IRDO mednarodna konferenca Družbena odgovornost in izzivi časa s tematiko Družbena odgovornost: razvoj, uporaba in merjenje vpliva, ki je med 20. in 21. junijem potekala v  Mariboru. 

Pritegnila je kar 96 avtorjev iz 8 držav, ki so na dvodnevni konferenci predstavili 56 prispevkov. Pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade RS Marjana Šarca jo je organiziral IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, sodelovali pa so Univerza v Mariboru, Mednarodna akademija za sistemske in kibernetske znanosti IASCYS (Pau, Francija), Svetovna organizacija za sisteme in kibernetiko WOSC (Lincoln, Velika Britanija) in drugi. 

Na konferenci so pri organizaciji in fotografskem ter snemalnem zapisu sodelovali tudi mladi iz Slovenije. Med njimi jih je nekaj pripravilo avtorske prispevke, ki so bili uvrščeni v program konference. Prispevki so zlasti izpostavili, da ima človeštvo jasno dilemo: družbeno odgovorna družba ali 3. svetovna vojna in uničenje pogojev za obstoj človeštva. Na konferenci je eno najvišjih svetovnih priznanj za področje sistemske teorije in kibernetike – medaljo Norberta Wienerja prejel iz rok predsednika WOSC zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej. 

Ob 50-letnici ustanovitve WOSC so člani te svetovne organizacije aktivno sodelovali pri organizaciji in izvedbi IRDO konference in tako izrazili podporo inštitutu IRDO, ki že 15 razvija in širi družbeno odgovornost. 

Več o konferenci si lahko ogledate tukaj.

Vir in foto: IRDO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67024

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino