Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Nov. 2020

Mladi so županji Mestne občine Ptuj virtualno predstavili akcijski načrt

Septembra se je v Mestnem kinu Ptuj v sklopu iniciative Heroji furajo v pižamah odvil posvet mladih in lokalnih odločevalcev, kjer so mladi spoznali problematiko pitja alkohola in vožnje pod vplivom alkohola.

Vso pridobljeno znanje so v praktičnem delu dogodka uporabili za kreiranje rešitev in predlogov lokalni skupnosti, vse z namenom zmanjšanja pitja alkohola med mladimi in voženj pod vplivom alkohola. Ključne predloge in ugotovitve so mladi z Gimnazije Ptuj predstavili že na dogodku v živo, naknadno pa so skupaj z Zavodom VOZIM oblikovali akcijski načrt za Mestno občino Ptuj, ki vključuje nekaj konkretnih predlogov za izboljšanje stanja na omenjenih področjih.

Matic Kramberger, predstavnik mladih, je županji Mestne občine Ptuj, Nuški Gajšek predstavil nekaj ukrepov: »Mladi predlagamo poostrenje ukrepov in večji nadzor policije, predvsem ob vikendih. Fino bi bilo, da bi MO Ptuj nadaljevala s tradicijo brezplačnih prevozov ob večjih dogodkih, saj imamo tako vsi možnost, da varno prispemo do doma.«

Vir: Zavod VOZIM

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31301

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino