Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Apr. 2019

Mladi vabljeni na pogovor z evropskimi poslanci

V četrtek, 25. aprila 2019, z začetkom ob 11. uri, se bo odvijal drugi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU, v Mladinsko-kulturnem centru Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor).

Razpravljalo se bo o pomenu različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament in o triu EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo dialog mladih, ki razmišljajo o prihodnosti EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Mladi bodo na dogodku s poslanci v Evropskem parlamentu, go. Romano Tomc, g. Igorjem Šoltesom in g. Milanom Zverom, spregovorili o temah politične udeleženosti in dejavnega državljanstva ter pripravili svoje predloge, ki jih bodo lahko na bodočih dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem. Osrednji del dogodka bo delo v skupinah, kjer bodo mladi:

  • snovali digitalne kampanje za povečanje udeležbe in dejavnega državljanstva mladih,
  • se pogovarjali o mladinskem sektorju,
  • prihodnosti zaposlovanja mladih in o dejavnem državljanstvu mladih.

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do petka, 19. aprila 2019.

Vabilo na dogodek je dostopno tukaj.

Za vse dodatne informacije pišite na: kamal@mreza-mama.si

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45355

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino